Gacov Katalin író, könyvtáros e-könyv formátumban írta meg szakkönyvét. Ez egy olyan könyv, ami nem jelent meg nyomtatásban, csak és kizárólag digitális formában. Mégse vállalt kockázatot, a könyvét veszik, sőt, már túl van az első író-olvasó találkozón is. Hihetetlenül hangzik? Olvasd el, Kati hogy vitte véghez mindezt.

 

gacov katalinHegyesi-Kovács Katalin: Kati, hogyan jutott eszedbe, hogy könyvet írj? És miért pont szakkönyvet?

Gacov Katalin: Mindig szerettem írni, és Vidi Rita Író születik tanfolyamának elvégzése után úgy éreztem, ideje nemcsak a számítógépnek írni.
A szakkönyv váza régebben készült, a munkám során, a felhasználóképzések alatt felgyülemlett tapasztalatokat szedtem össze, foglaltam rendszerbe. Úgy gondoltam, sokaknak segítek, ha megosztom, amit tudok.

Mi a könyved címe és témája?

Hódítsd meg a netet! Bevezetés az internet világába
Segít a kezdő számítógép-használóknak megismerni az internetet. De nem a hagyományos szakkönyveknél megszokott sok elméletre, hanem a gyakorlatra helyeztem a hangsúlyt. Bonyolult szakszavak nélkül, közérthető nyelven fogalmaztam meg a mindennapi életünk megkönnyítéséhez nélkülözhetetlen ismereteket.

Miért döntöttél az e-könyv formátum mellett?

Ez egy oktatókönyv, ami a netről szól, sok képet, hivatkozást tartalmaz, ezért a legpraktikusabban akkor tudja használni az Olvasó, ha rögtön ki is próbálja az olvasottakat, hiszen így gépelés nélkül, egy kattintással azonnal az adott oldalon lehet.
hoditsd meg a netetA másik ok pedig nyilvánvalóan az, hogy így az előállítási költségem nulla forint, "csak" a munkámat tettem bele.
A kreativkonyvek.net, Rita kiadói oldala segített, hiszen itt minden költség nélkül készítették el az e-könyv formátumot.

 

>>>Így lehet neked is saját kiadású digitális könyved! Wordből e-könyvet online tanfolyam, katt ide a jelentkezésért!<<<

 

Mi volt a legnagyobb nehézség a könyv létrehozásában? Megírni volt nehezebb, vagy az utómunkálatok okoztak több fejtörést?

A megírás nem okozott gondot, igaz előtte sok időt töltöttem a struktúra, a tartalomjegyzék létrehozásával. A téma annyira tág, és mindig változó, megújuló, hogy a legnehezebb azt volt megtalálni, hogy milyen témák kerüljenek bele, és mi maradjon ki.
Mindent magam végeztem, így a képek szerkesztését, a tördelést is. Ez még úgy is hosszú, pepecselős meló volt, hogy van benne gyakorlatom, jól használom a szövegszerkesztőt.

Volt már egy könyvbemutatód. Mik a további terveid ezzel a könyvvel?

A könyvbemutató nagyon jó élmény volt, a beszélgetés során kiderült, hogy valóban szükség van erre a könyvre, mert sokaknak - akik nem gyerekkorukban találkoztak a számítógépekkel - van szüksége útmutatásra a világháló használatához. Ez megerősített abban, hogy most a legfontosabb feladat a marketing, célom, hogy minél több emberhez jusson el a híre.
Őszintén szólva, bármilyen hihetetlen, a megírás jobban vonzott, az értékesítésben nem jeleskedem.

Lesz folytatás, írsz még könyvet?

Természetesen írok most is, de ennek a témának még nem lesz folytatása. Jelenleg egy ifjúsági regényen dolgozom, körülbelül a felénél tartok, addig, amíg be nem fejezem, nem kezdek másba.

 

Te is szeretnél saját e-könyvet?  Figyeld az oldalt, itt kiderül, hogyan lehet könnyedén saját digitális könyved!

->->-> A Wordből e-könyvet online tanfolyamhoz kattints ide! <-<-<-

.

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
  • Nincsenek hozzászólások

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!