Hosszú út vezetett idáig, amit lépésről lépésre tapostam. Több, mint fél éve határoztam el: én jobb agyféltekés kreatív írást szeretnék tanítani. Ezen a hétvégén végre én leszek a tréner a tanfolyamon.

A jobb agyféltekés kreatív írást Vidi Rita találta ki. Ő mindig is írt, blogolt, és az írásból él meg a mai napig. A jobb agyféltekés módszerrel azonban bárki számára élvezetessé, gördülékennyé tehető az írás. Az így született művek pedig vezetik az olvasót, mert egyszerűen jó olvasni a történeteket.
Amikor először hallottam az Író születik tanfolyamról, akkor nagyon érdekesnek találtam. Amikor viszont megtudtam, hogy Rita trénereket is keres, akik hozzá hasonlóan oktathatnak, azonnal bevillant az agyamba: nekem ez kell!
Szeretek tudást átadni. Nagyon foglalkoztat a tehetség kérdése: vajon mitől lehet kibányászni a mindenkiben ott rejlő kincseket? Miért van az, hogy sokan félnek a nyilvánosság elé tárni azt, amivel csak gazdagítani tudnának mindenkit? Szerencsés vagyok: nagyon kreatív környezetben nőttem fel, és kamaszkorom tájékán különösen sok olyan gyakorlatban vehettem részt - többek között Földessy Margit színjátszó-körében - amitől nem rozsdásodtam be, hanem folyamatosan használtam mindkét agyféltekémet.
Így tudtam: pont ez, ez a fajta trénerség lesz az, amiben minden egyesül.
És bár a célom "csak" a trénerré válás volt, menet közben - mintegy melléktermékként -
- megszületett az Adventi Mesék című gyermekkönyv
- rengeteg novellát, kis történetet írtam
- közös írói játékra hívtam írótársaimat
- írtam jó pár cikket a kreativitásról.
Persze elvégeztem a jobb agyféltekés kreatív írás tréneri képzést, és le is vizsgáztam.

És most hétvégén elkezdődik valami új. Mert először tartok önállóan jobb agyféltekés kreatív írás tanfolyamot.

Jövő héttől már új célt kell keresnem, új feladatokat - hogy kiteljesedhessek a mostaniakban is.

Velem tartasz?