Eljött az idő, Jon készülni kezdett, bár rühellte az egészet.
Fekete pólót és nadrágot öltött, hogy ne legyen feltűnő. A póló speciális anyagból készült, hogy felszívjon minden csepp izzadtságot. A nadrág kényelmes, bő, hogy szabadon mozoghasson benne, ha éppen magasra kell emelnie a lábát, ugyanakkor erős anyagból, hogy ellenálljon bárminek. Mint régen, még a kiképzése idején a judogi nadrágja.
A zsebek mindent elnyeltek, mindent, amire csak szüksége lehetett. Csokoládét és rágót, ha már nehezen megy a koncentrálás, de belefért a recés szélű vadásztőre is, amivel bármit átvágott.
Felvette kemény, acélbetétes bakancsát. Húzta a súly, de az izmok örömmel vették ezt a megterhelést. Elege volt a punnyadásból, és a napi futás kevés edzésnek bizonyult.
Fülébe dugta a hallgatót, és beindította a lejátszón kedvenc zenéjét. A punk zúzás feltöltötte energiával, és segített koncentrálni, ahogy még egyszer átvette, lépésről lépésre az előtte álló napot.
Profi volt, hosszú évekig képezték ki a feladatra, ezért tudta, hogy a bevetés előtt a legfontosabb a nyugalom, és ő különösen szerette végiggondolni, mi állhat előtte. Tudta, hogy sima ügy lesz, az egyetlen gondot a gyerekek jelenthetik. Mert még ennyi év rutin után is zavarba jött, ha gyerekekről volt szó. Nem bírta a tekintetüket, a várakozást, az ártatlan rácsodálkozást. Mindig megnehezítette a küldetést, ha gyerekek is szerepeltek benne. Ritkán vállalt ilyet, az ilyen meló maradjon meg másoknak. De most kellett a pénz, hát jól van, elviszi a balhét, úgyis találnak valakit erre a feladatra is, legalább ő gyorsan végez mindenkivel.
A küldetéshez speciális ruhát is kapott, már tegnap elhozta a megbízója. Csillogó nejlonból bontotta ki, és csak az utolsó pillanatban húzta magára, nehogy megsérüljön. Maszk és álszakáll is kellett, nehogy felismerjék. Kihúzta füléből a lejátszót, és néhány mély lélegzetet vett, mielőtt kinyitotta az ajtót. Agya mindent áttekintett, kiélesedett, ahogy megkezdte az akciót.

- Ho-ho-ho-hó! Jók voltatok gyerekek? Megjött a Mikulás!

Ő volt Jon, a segédszínész, aki hosszú évek képzése után bármi munkát aprópénzért is elvállalt.

***
Ezt a történetet a képről írós játék részeként írtam. Az eredeti kép itt látható: http://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/132-kreativ-iras-kep-alapjan-8

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0

E véleménycsere résztvevői

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!