"Ilyen hülye munkát se vállalok többé!" - szitkozódott magában. "És Christinát is megölöm holnap. Vagy lecserélem. A bátyám is jobb ügynök lenne nála." Aztán nem volt ideje tovább mérgelődni.
- Induuuuulj! - hasított a kiáltás a mező csöndjébe, és ő ledobta magáról a szúrós szagú pokrócot. Futásnak indult, meztelenül, át a mezőn. Kutya hideg volt, a szerszáma alig volt két centis, mégis idegesítően tiki-takizott, ahogy igyekezett minél gyorsabban futni. A kamera előtt gondosan elfordította a fejét. "Naná, én nem hiszek semmilyen szerződésnek, hiába írják rá, még a végén rajta hagyják a filmen a fejem." Az állatot későn vette észre. Elkerülhetetlen volt az ütközés.

A nővérke mosolyogva, kissé hosszan matatott a takaró alatt.
- Lenne szíves kimenni? - Christina illatosan libbent be fekete kabátjában, lila kendővel a nyakában. Mindig túl sok parfümöt használt.
- Jól vagy, szívem? Ugye nem lett komoly baja a legtökéletesebb modellemnek?
- Christina, mi a lótüdőt műveltél? Van fogalmad róla, milyen munkára küldtél? És most mindenki rajtam röhög, a rendőrök majd' megszakadtak, amikor kiérkeztek. Még ezt a szőke nővérkét se tudom felszedni, nézd meg, kinevet!
- Ne haragudj, nem tudtam, mit értenek pontosan természetközeli helyszínen. Van viszont egy jó hírem...
- Ne haragudjak?? Holnaptól keress más hülyét magadnak! Én biztos, hogy ügynököt váltok! Kamera elé se állhatok törött combcsonttal legalább egy hónapig... Vagy ki tudja meddig!
- Szívem, ne húzd fel magad, inkább adj egy puszit a legjobb menedzsernek! Olyan biztosításod volt, hogy most egy darabig nem kell kamera elé állnod.
- Mi... Ez komoly?
- Bizony, csengetni fog a biztosító. Én ugyanis ügyelek rád.
- Christina! Te egy zseni vagy! Akkor most pihenhetek, végre!
- Hát hogyne. Holnaptól. Mára ugyanis leszerveztem neked egy reklámfotózást. De ne aggódj, ágyban fekvő jelenet lesz.

"Ilyen hülye munkát se vállalok többé!" - szitkozódott magában. "És Christinát holnap egészen biztos, hogy megölöm!" Gondolta, miközben a kamerák kereszttüzében édes mosollyal felhajtotta a csésze kávét. Pontosan a hetvennegyediket aznap.

***
Ezt a történetet az első képről írós játék részeként írtam. Az eredeti kép itt látható: http://talentummobile.hu/kreativitas/kreativitasrol/112-kreativ-iras-kep-alapjan-1

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0

E véleménycsere résztvevői

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!