Megkérdeztelek titeket, mit kértek ajándékba advent idején a Talentum Mobile oldalán. Megint meggyőztetek róla, hogy számotokra a szeretetteli, kedves ünnep a legfontosabb. És hogy mit választottatok a szavazáson?

A nyertes:

Kedves adventi ötletek!karacsonyi kedves kalendarium

Ha az ingyen letölthető adventi kalendáriumon kívül is szeretnél szeretetben készülni az ünnepekre, szerezd meg ezt: Adventi Mesék!

El is készíthettem a letölthető adventi naptárt, pdf formátumban. Összesen 24 kis tipp szerepel benne, minden napra egy. Olyan feladatok, vagy tevékenységek, amelyeket akár már egy ovis is megcsinálhat, egy iskolás biztosan képes lesz rá. Így nem csak a csokoládéról, csillogó vackokról fog szólni az ünnepi készülődés, hanem tanulhattok valamit közösen a kedvességről, figyelemről, szeretetről. Vannak olyan tippek, amik a körülöttünk élőkről szólnak, és van, ami a tágabb környezetünk óvásáról szól. Van, ami lemondást igényel, és van, ami bátorságot. Egy biztos: érdemes kipróbálni őket - nem csak advent idején!

Azért néhány tanácsot adnék az adventi kedves kalendárium használatához.

1. Csak lazán!

A cél nem csak az, hogy kedvesebbé tegyétek a világot ezekben a karácsony előtti napokban, hanem az is, hogy jól érezzétek magatokat! Ezek nem kötelező gyakorlatok, vagy előírt tevékenységek. Ha úgy érzed, egyik-másik feladat nem illik hozzátok, vagy nehezen megvalósítható, cseréld ki, találj ki helyette nyugodtan mást! Tudod, a mottóm: csak kreatívan!

2. Mutass jó példát!

Sokkal könnyebb lesz a gyerekednek kipróbálni a tippeket, ha te is vele tartasz. Mint minden magatartás, a kedvesség is akkor rögzül a legjobban, ha a hozzánk legközelebb állóktól is ezt látjuk. Ráadásul jó adventi kaland lehet ez mindkettőtöknek, vagy akár az egész családnak. Kezdjetek bele, hogy mindenki jobban érezze magát!

Ha szerettek összebújni, közösen meséket olvasni, próbáld ki az Adventi Meséket is!

3. Biztasd és segítsd türelemmel!

Lesz olyan tipp, amihez mindenképpen kell majd a te segítséged. A több munkát igénylő feladatokat éppen ezért igyekeztem a hétvégére ütemezni. Figyelj oda te is, segítsd a kicsit, ahol kell. Lehet, hogy tovább tart a poharak eltörlése, vagy az asztal leszedése vacsora után, ha a gyereked végzi. Az is lehet, hogy kilöttyen a víz egy picit, ha ő tölti a poharakba. Kérlek, hagyd mégis, hogy megpróbálja! Nem lesz elsőre tökéletes, több időbe is fog telni, de hosszú távon meglesz a jutalmad.
Az is lehet, hogy meglepő feladatok okoznak majd neki nehézséget. A te gyereked az bántja, ha nem árulhatja el, hogy ő volt az, aki titokban ajándékozott? Vagy épp’ ellenkezőleg: az okoz neki nehézséget, ha ki kell állni mások elé, hangosan megköszönni valamit? Lehet, hogy nehezen mond le kedves tárgyakról? Biztasd, és bátorítsd, hogy könnyebb legyen számára a kedvesség!

Az adventi kedves kalendáriumot pedig ide kattintva töltheted le! 

Ha szeretnél igazán meghitten készülni az ünnepekre, olvass bele ebbe (kattints a szövegre, és görgess le): Adventi mesék 

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
  • Nincsenek hozzászólások

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!