Ha gyerekeid vannak, te is tudod, hogy egyre kevesebb az olyan nap, amit a játszótéren tölthettek - minden nedves és sáros, és sötét. A kreativitás azonban ilyenkor is segít: elő a barkács holmikkal, vagy fabrikáljatok a hulladékból kreatív őszi díszeket a lakásba!

A gyerekek nem mindig támogatják a kreatív írásra irányuló törekvéseimet. Viszont egy jó játék után ők is szívesen adnak nekem egy kis “gépezős” időt - amikor akár írhatok is. Ezért összegyűjtöttem néhány őszi dekorációs tippet, amit most megosztok Veletek is.

1. Alma - fonalból

Már a legkisebbek is elkészíthetik ezeket az almákat. Mindössze maradék fonal, egy kis kartonpapír és egy pipaszurkáló kell hozzá. Nem mellékesen: kitűnően fejleszti a finommotorikát!

alma fonalbol

(Forrás: favecrafts )

2. Levelekből - bábok

Szép az idő? Nyomás ki a szabadba! Közben gyűjtsetek néhány szép, színes levelet! Aztán nincs is másra szükségetek, mint néhány pálcikára, hogy elkészítsétek ezeket a jópofa bábokat. Egy tipp: ilyen pálcákat gyógyszertárban lehet kapni, évek óta vettem egy csomagot, a mai napig használjuk, és még mindig van belőle. Ha nincs otthon rezgő szem, akár rajzolhattok is a levélre. Végső esetben pedig akár papírból is kivághattok levél mintát, és az őszi bábcsapat már kész is van! Játékra fel, anyu pedig pihen, amíg az előadás készül!

levelek babok

(Forrás: pianeta bambini )

3. Alma-nyomda

Emlékszel gyermekkorodból a krumplinyomdára? Itt az őszi változat: az alma-nyomda. Nem csak egyszerű pecsételésre használható, hanem akár a picik matematika készségeit is fejleszthetitek: a minta követése nem mindenkinek egyszerű feladat. A kész sorozatot aztán díszítsétek fel, színes papírból vágott levéllel és szárral. Tipp: az alma másik felét egyétek meg!

alma nyomda

(Forrás: Buggy and Buddy )

4. Sütőtök dísz

Ez a dísz egyszerűen gyönyörű, ráadásul a legkisebbek is segíthetnek az elkészítésében. Közben gyakorolhatjátok a kissebb-nagyobb fogalmát. Csak néhány színes papír csík, egy zsineg és egy tűzőgép szükséges hozzá. Lógasd fel, és már itt is van a barátságos őszi hangulat!

sutotok disz papirbol

(Forrás: Meaningful Mama )

5. Madáretető - tejesdobozból

Ez az abszolút kedvenc! Először is: baglyot formáz. Te is imádod a baglyokat? Én igen!
Másodszor: újrahasznosíthatsz vele valamit, amit egyébként kidobnál: a tejesdobozt. Így a készítés közben rengeteg dologról beszélgethetsz a gyerekeddel: a környezetről, a szelektív hulladékgyűjtésről, a jövőről.
Harmadszor: itt az ideje, hogy a madarakat etesd, akik egész évben meghálálják majd a téli kedvességed. De figyelem: ha egyszer elkezdted az etetést, egész a fagyok végéig (kb. március-áprilisig) folytatnod kell! Erről ne feledkezzetek el.

bagoly madareteto tejesdoboz

 

Nos, melyiket fogod elkészíteni?
Írd meg Facebook oldalunkra!

Szeretnél hangulatosan készülni a Karácsonyra is? Ezt nézd meg (kattints a szövegre): Adventi mesék 

Szeretnéd, ha az ehhez hasonló, kreatív ötletek maguktól pattannának ki az agyadból? Kattints ide, és Töltsd le a 25 kreatív tippet, vágj bele még ma!

 

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
  • Nincsenek hozzászólások

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!