Karácsonykor szeretem a csillogást, advent ideje mégis inkább a várakozásról szól. Mivel amúgy is divat a falusi hatás, a natúr szín, összegyűjtöttem néhány adventi kalendáriumot, ami jól passzol ehhez a trendhez. Bármelyikbe  bele tudod tenni az Adventi Mesék egy-egy lapját - akár az ajándék mellé is.

 

Adventi naptár újrahasznosítva

Ennél nagyszerűbb alig lehet. Újrahasznosított alapanyagból készül. Ilyenkor úgyis sok háztartási fólia, sütőpapír fogy. Félbe lehet vágni a tekercset, vagy akár harmadolni is lehet. És igen, meg lehet kérni minden ismerőst, hogy gyűjtse a WC-papír gurigákat. A füstöt a kéményből ne feledd el megkreálni!

adventi kalendarium gurigabol

(Forrás: Cocinando con anni )

Gyors adventi naptár 

Ez a változat expressz gyorsan készül el. Megmaradt néhány almás láda a szüretről? Itt az ideje, hogy az adventi dekoráció része legyen! Most nagyon divatosak ezek a ládák, ha magad festesz rá, gazdagabb leszel egy egyedi adventi kalendáriummal. Az ajándékokat natúr papírba csomagold, és akár sima spárgával is átkötheted őket. 

adventi kalendarium lada

(Forrás: wunderweib)

Csipkés adventi naptár

Elbűvölő hangulatú ez az adventi kalendárium. Torta- vagy süteménypapír a dísze, illetve sablonnal készültek az adventi naptárra a számok. Persze egyforma dobozokat összegyűjteni nem kis idő, jó, ha már most nekilátsz, ha ezt a változatot szeretnéd elkészíteni.

adventi kalendarium csipkes

 (Forrás: La maison de Loulou )

Adventi naptár pirossal feldobva

Ennél az adventi kalendáriumnál a visszafogott natúr színt feldobja az élénk piros. Arra vigyázz, hogy ne rakj nehéz, vastag tárgyakat a gurigákba, mert könnyen kipotyoghatnak. Jó megoldás az is, ha az Adventi Meséket nyomtatod ki (kattints, és egy új ablakban nyílik meg), és egy-egy lapot csomagolsz így be. 

adventi kalendarium piros

(Forrás: northstory) 

Adventi naptár natúr vászonból

Némi natúr színű vászon, rávasalható textil (vagy textilfilc) és szalag kell csak ehhez az adventi naptárhoz. Ha cikk-cakk ollóval vágod körbe a lapokat, akkor tartós is, tehát jövőre is lesz majd mibe pakolni az apró ajándékokat. Végigpakolhatsz vele egy polcot, vagy fellógathatod ágakra, koszorúra. Igazán praktikus és gyorsan elkészíthető!

adventi kalendarium vaszon

 (Forrás: designmom)

 

Ha ezek közül egyik se tetszett, nézd meg a többi ötletet, kattints ide: Adventi Naptár készítés. Ha igazán szeretnél meghitt ünnepet, nyugodt készülődést, akkor gondolkozz el azon, hogyan tudnál egy pici időt is békésen eltölteni a gyerekeddel. Az Adventi Mesekalendárium ebben segíthet. 

Hogy mi ez? >>> Kattints ide, és bele is olvashatsz! <<<

Jó készülődést, kreatív napot!

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
  • Nincsenek hozzászólások

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!