Ezúttal azoknak hozok néhány ötletet, akiknél van otthon egy varrógép, vagy legalább hímzőcérna és -tű. Igen, mindegyik alkalmas arra, hogy akár az Adventi Meséket is beletedd, de igyekezz: a legtöbb adventi kalendárium elkészítéséhez bizony idő is kell!

 

Adventi naptár #5.

A mai válogatásban ez az az adventi kalendárium, ami a legtöbb időt és előkészítést igényli. Kombinált technikával készült: lehet benne varrni, ragasztani, festegetni. Segít az eredeti linken a részletes képes útmutató, de ha eltérsz az anyag színében, vagy a mintában, az se baj. Az biztos, hogy így egy tartós, több évet is kiszolgáló darabot fogsz készíteni, amit minden évben büszke mosollyal fogsz kifüggeszteni a lakásban. És ahhoz képest igazán nem sok az a kis munka, igaz? 

adventi kalendárium 8

Az angol nyelvű leírásért, részletes képekért kattints ide. 

Adventi naptár #6

Sok otthon a maradék filc? Van egy tuti forrásod, ahol akár fél méternyit is lemérnek ebből a jó alapanyagból? Akkor rajta, mert ha most látsz neki, akkor is kábé napi 2 kis kesztyűt kell legyártanod ehhez az adventi kalendáriumhoz. A számokat nem kell felvarrogatni, elég, ha ragasztod. Az is jópofa, hogy egy szatén szalag segítségével gyakorlatilag bárhová fel tudod lógatni a girlandszerű adventi naptárat. A kis kesztyűk tökéletesen alkalmasak arra, hogy belehajtogasd az Adventi Mesék egy-egy oldalát, és még egy kis aszalt gyümölcs is melléjük fér. Ha marad időd, a fa csipeszeket is díszítheted apró filc csillagokkal.

adventi kalendárium 7

 (Forrás: http://humbleluna.blogspot.hu/2010/12/homemade-advent-calendar.html)

Adventi naptár #7

Ez az adventi kalendárium is filcből készül, méghozzá egy jól használható minta alapján. Az eredeti változatban a számokat egyesével hímezték ki, de ha nincs időd, nyugodtan kivághatod és ragaszthatod azokat, mint a kis kesztyűkre. Ha végképp időhiányban szenvedsz, készítsd el a minta alapján színes csomagoló papírból a kis borítékokat, egy kartonra felragasztva ugyanolyan elragadóak lesznek.

adventi kalendárium 5

(Forrás: http://contosdeoutono.blogspot.hu/2011/12/calendario-do-advento-em-feltro.html) 

Adventi naptár #8

Sokáig gondolkodtam, hogy ezt az adventi kalendáriumot vajon most mutassam-e meg, vagy a jövő héten, amikor majd az utolsó percben elkészíthetőek közül fogok válogatni. Ugye értitek, miért? Aki tud egyenesen varrni a varrógéppel, az nagyon gyorsan meglesz ezzel az adventi naptárral. Szimpla barna csomagolópapír az igazán stílusos hozzá, az előre kivágott formákat pedig színes cérnával varrhatod össze. Az egyetlen hátránya, hogy jövőre biztos, hogy nem fogod már használni, ha egyszer mindet felbontod...

 adventi kalendárium 6

 (Forrás: http://barnabecafe.canalblog.com/archives/2012/12/04/25742396.html )

Ha még több Adventi naptár ötletet keresel, nézd meg a múltkori cikkem is. Ha igazán szeretnél meghitt ünnepet, nyugodt készülődést, akkor gondolkozz el azon, hogyan tudnál egy pici időt is békésen eltölteni a gyerekeddel. Az Adventi Mesekalendárium ebben segíthet. 

Hogy mi ez? >>> Kattints ide, és bele is olvashatsz! <<<

Jó készülődést, kreatív napot!

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
  • Nincsenek hozzászólások

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!