Az előző cikkben már volt szó néhány adventi naptár tippről. Mivel találtam még néhányat, megosztom veletek ezeket is.

 

A mai nappal beköszöntött a tél. Bár a szél hideg, és kellemetlen, de ha meggyújtasz egy gyertyát, és iszol egy bögre forró teát, már egészen karácsonyi hangulat kerekedik. Aki még nem készített adventi kalendáriumot, most még nekiláthat!

Adventi naptár #5.

Ha olaszos ételt főzök, akkor mindig használok hozzá darabolt paradicsom konzervet. A szép kis dobozok aztán gyűlnek és várják, hogy elvigyem őket a szelektív hulladékgyűjtőbe. Idén lehet, hogy el se jutnak odáig, inkább adventi kalendáriummá válnak. Nézd csak, milyen szép!

adventi kalendárium konzervdobozból

A kis "gallér" nem csak takarja az ajándékot a felbontásig, de később is megvédi a kis kezeket az esetleges sérülésektől, ezért ezt ne hagyd ki!

 

Adventi naptár #6

Gyermeklelkű felnőtteknek is ajánlom a következő adventi kalendáriumot. Nagyon egyszerű, ugyanakkor garantáltan mosolyt csal bárki arcára minden reggel. Ehhez nem kapcsolódik ajándék, ezért ha gyerekkel választod ezt a megoldást, mesélj hozzá egy-egy mesét is naponta.

adventi kalendárium mikulás

Forrás: La classe della maestra Valentina

 

Adventi naptár #7

Ha igazán apróságokat csomagolsz csak az adventi kalendáriumba, és van időd még gyorsan csomagolni, akkor üríts ki néhány gyufaskatulyát! Szalagra velük, néhány számot rájuk, és már kész is van a meglepetés. Valahogy így:

adventi naptár gyufaskatulya

 

Adventi naptár #8

Ha csak most nőtt ki a baba korból a gyereked, imádni fogod ezt a változatot! A bébiételes üvegek tetejét fesd azonos színűre, és mehet rájuk a számozás egy dekor tollal. A hátránya, hogy előre látszik, mikor mi lesz az ajándék, ezért érdemes szalaggal, papírral valami takarást kitalálni, hogy nagy legyen a meglepetés.

adventi naptár bébiételes üvegből

Forrás: Flickr, saganaga

 

Ne feledd el, nem csak az ajándék a fontos, hanem a rákészülés, az együtt töltött idő. Ezért érdemes összebújni a gyerekekkel, mesélni is, például az Adventi Mesék könyvből.

Hogy mi ez? >>> Kattints ide, és bele is olvashatsz! <<<

Jó készülődést, kreatív napot!

 

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
  • Nincsenek hozzászólások

Lájkold a Facebookon is!

Kreatív írás tanfolyam

A jobb agyféltekés kreatív írással 2 nap alatt íróvá válhatsz.

Jelentkezéshez, bővebb információkért kattints ide:

Író születik tanfolyam

 

Go to top
CLOSE WINDOW   X

Mit tennél, 

ha egy nap választanod kell

MEGLAPULSZ

vagy

MEGMENTED A NAGYMAMÁD?

pircsi kicsi 1

Pircsi és a zombizűr

OLVASS BELE!